Blog

Valentin napi menü ajánlatunk 2 főre

2024. 02. 06.szerző:Marketing
Könnyen elkészíthető, mégis elegáns és ínycsiklandó fogások, amik garantáltan elvarázsolják majd a vendégeidet. 
 Használd ki a Valentin nap kínálta lehetőségeket, hogy kitűnj a tömegből, és teremts valami különlegeset azok számára, akik hozzátok látogatnak!
 
T-bone steak, burgonyapürével, gombamártással és salátával (2 főre):
 
Hozzávalók:
  • 1 db T-bone steak (500 g)
  • 5 db kisebb burgonya
  • 200 g erdei gomba mix
  • 200 ml tejszín
  • 250-300 g koktélparadicsom
  • 1/2 csomag rukkola
  • olíva olaj
  • 150 g vaj
  • balzsamecet
  • bors/fehérbors
  • 1 ág rozmaring
  • 2-3 gerezd fokhagyma
 
150-200 g erdei gomba mixet kevés vajon lepirítunk, majd hozzáadunk 200 ml tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük, rövid főzés után leturmixoljuk. Szükség esetén langyos tejjel lazíthatunk az állagán.
A koktélparadicsomot félbe vágjuk és kevés olajon grillezzük, ezután hozzákeverjük a rukkolához. Olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és borssal ízesítjük.
5 kisebb burgonyát felaprítunk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Sóval és fehérborssal ízesítjük majd 50 g vajat keverünk bele. Ha kell, langyos tejjel lazítjuk a kívánt állag eléréséig.
A T-bone steaket sütés előtt legalább 30 perccel kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Sózzuk, borsozzuk majd kevés olajon, forró serpenyőben oldalanként 3 percig sütjük, kérgezzük, majd 5 percig pihentetjük. Eközben ugyan abban a serpenyőben vajat hevítünk és friss fokhagymát, rozmaringot dobunk bele. A habzó vajban oldalanként 2 percig locsolgatjuk a húsunkat, ezzel elkészül a tökéletes medium T-bone steak.
 
 
Csokoládé soufflé fehércsokoládés, bazsalikomos epermártással és tejszínhabbal (2 főre):
 
Hozzávalók:
  • 2 db csokoládé soufflé
  • 300 g eper
  • 2 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • 1/2 tábla fehércsoki
 
A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük az epret és 1,5 dl vizet. Mikor elkezd összeesni az eper megszórjuk 1 teáskanál bazsalikommal és egy csipet sóval. 
 Ha az eper teljesen megpuhult, akkor leturmixoljuk és hozzákeverjük a fehércsokit.
A soufflékat 45-50 másodpercre mikróba rakjuk és máris fogyasztható a desszert.
Továbbiak olvasása

Itt vannak a mínuszok, jöhet a kocsonya!

2024. 01. 11.szerző:Marketing

A kocsonya története gazdag és évszázadokra nyúlik vissza, kialakulása és elterjedése szorosan kapcsolódik az emberi táplálkozáshoz, a hagyományokhoz és az elérhető alapanyagokhoz.
A kocsonya eredete több korai kultúrához vezethető vissza. Az ókori Rómában például már készítettek zselatinnal sűrített húskészítményeket, a középkorban pedig a hosszú főzéssel oldották meg a húsok tartósítását. A reneszánsz idején az  elkészítése változatosabbá vált, különböző fűszerekkel és zöldségekkel gazdagítva az ízpalettát. A kocsonya továbbra is népszerű maradt, sok háztartásban hűen követve a hagyományos készítési eljárásokat. Ez az étel nem csupán ízletes, hanem gazdaságos is, hiszen felhasználhatjuk a maradék húst, vagy a disznóvágás során visszamaradt bőr, láb, köröm, fül és egyéb részeket. A kocsonya így nem pusztán étel, hanem egy kulináris utazás, mely hűen tükrözi a konyhaművészet változatos fejlődését.

Ha idén még nem készítettél kocsonyát, nincs több kifogás! Itt egy szuper, elronthatatlan recept, amihez nálunk a hozzávalót is megveheted!

Hozzávalók:
80 dkg sertéshús (karaj, vagy tarja)
1/2 adag, kb 80 dkg kocsonyacsomag (láb, köröm, fül, stb)
2 csipet egész feketebors
1 fokhagyma
1 vöröshagyma
só, ízlés szerint

A sertéshúst, a megtisztított körmöket, a sertésbőrt és a sertéscsülök darabokat egy nagy fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Miután felforrt, leszedjük a habját, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát, a feketeborsot, a vöröshagymát és megsózzuk ízlés szerint. A kocsonyát addig főzzük, ameddig a körömnél a húsos-bőrös rész szinte már leválik a csontról (kb. 2-3 óra), de a húst 1 óra után érdemes kivenni. Amikor a kocsonya elkészült, kb 10 percig pihentetjük a tűzről levéve, majd kanállal leszedjük a a zsírt.
Tálba tesszük a kicsontozott körmöket, bőröket és a tarját, majd felöntjük a szűrt kocsonyalével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.
Most tökéletes az idő, ilyen hidegben a kocsonya a legjobb választás!
Továbbiak olvasása

Már szombaton is kiszállítunk!

2023. 11. 24.szerző:Marketing
Jó hírünk van!
Már szombaton is kiszállítunk Budapesten, Észak-Pest megyében, valamint Visegrádra és Esztergomba is
Az érintett települések listáját itt találod: 

 
AlsónémediIsaszeg
BudakalászKerepes
BudakesziKerepes
BudaörsKistarcsa
CsömörLeányfalu
DiósdMaglód
DunaharasztiMogyoród
DunakesziNagytarcsa
EcserPécel
ÉrdPomáz
ÉrdSzada
ÉrdSzentendre
FelsőpakonySzigethalom
FótSzigetszentmiklós
GödSződ
GödSződliget
GödöllőTahitótfalu
GyálTahitótfalu
GyömrőVecsés
HalásztelekVeresegyház

 

 
Továbbiak olvasása

Fagyasztott élelmiszerek: A vendéglátás titkos fegyvere a kiválósághoz

2023. 10. 26.szerző:Marketing

A vendéglátóiparban a minőség és az íz mindennél fontosabb. A vendégeidet minden alkalommal el kell kápráztatnod és az ételkínálatodnak mindig frissnek, ízletesnek kell lennie. De mi van akkor, ha azt mondjuk, hogy a kiváló minőségű ételek elérhetőek a fagyasztott élelmiszerek segítségével is? Ebben a cikkben felfedezzük a fagyasztott élelmiszerek előnyeit a vendéglátóegységek számára, és megmutatjuk, hogy miért érdemes őket bevonni az ételkészítési folyamatába.
 
1. Megbízhatóság
Az egyik legfontosabb előnye a fagyasztott élelmiszereknek a megbízhatóság. Mindig ugyanolyan minőségű alapanyagokat használhatsz, mivel a fagyasztott élelmiszerek nem szezonálisak, és nem érnek rosszul. Ennek eredményeképpen az ételeid mindig ugyanolyan finomak lesznek, függetlenül attól, hogy milyen időjárás vagy időszak van éppen.

2. Idő- és munkamegtakarítás
A fagyasztott élelmiszerek használata jelentősen csökkentheti a konyhai személyzet terhét. Az előkészített és fagyasztott alapanyagok gyorsan és egyszerűen felhasználhatók, ami időt és energiát takarít meg a szakácsoknak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy jobban koncentráljanak a tökéletes ízek harmóniájára.

3. Változatosság és kreativitás
A fagyasztott élelmiszerek széles választékot kínálnak, beleértve húsokat, zöldségeket, tésztákat, és akár desszerteket is. Ezek segítségével kreatív és változatos ételeket készíthetsz, amelyek megfelelnek az ügyfeleid különféle ízlésének és étrendi igényeinek.
 Készíthetsz például vegetáriánus vagy gluténmentes ételeket is a fagyasztott alapanyagok felhasználásával.

4. Költséghatékonyság
A fagyasztott élelmiszerek általában kedvezőbb áron elérhetők, mint a friss alapanyagok. Ez segít optimalizálni a költségeket és javítani az eredményeket. Fagyasztott élelmiszerekkel dolgozva az ételek elkészítési költsége jóval alacsonyabb lehet, így könnyedén növelheted a nyereségedet.

5. Elérhetőség és tartósság
A fagyasztott élelmiszerek rendszerint hosszú lejárati idővel rendelkeznek, ami segít minimalizálni a hulladékot. Így nincs szükség gyakori készletfrissítésre, és mindig rendelkezésre állnak az alapanyagok az azonnali használathoz.
 
A fagyasztott élelmiszerek praktikus választást jelentenek a vendéglátóipari egységek számára, ezen felül pedig a kiváló minőségű ételek elkészítésének kulcsa is lehet. Használd ki ezeket az előnyöket az éttermed vagy vendéglátóegységed működtetéséhez, és hozd el a vendégeidnek a kiváló minőségű ételek élményét, amelyekkel mindig elégedettek lehetnek.
Továbbiak olvasása

Valentin napi menü ajánlatunk 2 főre

2024. 02. 06.szerző:Marketing
Könnyen elkészíthető, mégis elegáns és ínycsiklandó fogások, amik garantáltan elvarázsolják majd a vendégeidet. 
 Használd ki a Valentin nap kínálta lehetőségeket, hogy kitűnj a tömegből, és teremts valami különlegeset azok számára, akik hozzátok látogatnak!
 
T-bone steak, burgonyapürével, gombamártással és salátával (2 főre):
 
Hozzávalók:
  • 1 db T-bone steak (500 g)
  • 5 db kisebb burgonya
  • 200 g erdei gomba mix
  • 200 ml tejszín
  • 250-300 g koktélparadicsom
  • 1/2 csomag rukkola
  • olíva olaj
  • 150 g vaj
  • balzsamecet
  • bors/fehérbors
  • 1 ág rozmaring
  • 2-3 gerezd fokhagyma
 
150-200 g erdei gomba mixet kevés vajon lepirítunk, majd hozzáadunk 200 ml tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük, rövid főzés után leturmixoljuk. Szükség esetén langyos tejjel lazíthatunk az állagán.
A koktélparadicsomot félbe vágjuk és kevés olajon grillezzük, ezután hozzákeverjük a rukkolához. Olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és borssal ízesítjük.
5 kisebb burgonyát felaprítunk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Sóval és fehérborssal ízesítjük majd 50 g vajat keverünk bele. Ha kell, langyos tejjel lazítjuk a kívánt állag eléréséig.
A T-bone steaket sütés előtt legalább 30 perccel kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Sózzuk, borsozzuk majd kevés olajon, forró serpenyőben oldalanként 3 percig sütjük, kérgezzük, majd 5 percig pihentetjük. Eközben ugyan abban a serpenyőben vajat hevítünk és friss fokhagymát, rozmaringot dobunk bele. A habzó vajban oldalanként 2 percig locsolgatjuk a húsunkat, ezzel elkészül a tökéletes medium T-bone steak.
 
 
Csokoládé soufflé fehércsokoládés, bazsalikomos epermártással és tejszínhabbal (2 főre):
 
Hozzávalók:
  • 2 db csokoládé soufflé
  • 300 g eper
  • 2 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • 1/2 tábla fehércsoki
 
A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük az epret és 1,5 dl vizet. Mikor elkezd összeesni az eper megszórjuk 1 teáskanál bazsalikommal és egy csipet sóval. 
 Ha az eper teljesen megpuhult, akkor leturmixoljuk és hozzákeverjük a fehércsokit.
A soufflékat 45-50 másodpercre mikróba rakjuk és máris fogyasztható a desszert.
Továbbiak olvasása

Itt vannak a mínuszok, jöhet a kocsonya!

2024. 01. 11.szerző:Marketing

A kocsonya története gazdag és évszázadokra nyúlik vissza, kialakulása és elterjedése szorosan kapcsolódik az emberi táplálkozáshoz, a hagyományokhoz és az elérhető alapanyagokhoz.
A kocsonya eredete több korai kultúrához vezethető vissza. Az ókori Rómában például már készítettek zselatinnal sűrített húskészítményeket, a középkorban pedig a hosszú főzéssel oldották meg a húsok tartósítását. A reneszánsz idején az  elkészítése változatosabbá vált, különböző fűszerekkel és zöldségekkel gazdagítva az ízpalettát. A kocsonya továbbra is népszerű maradt, sok háztartásban hűen követve a hagyományos készítési eljárásokat. Ez az étel nem csupán ízletes, hanem gazdaságos is, hiszen felhasználhatjuk a maradék húst, vagy a disznóvágás során visszamaradt bőr, láb, köröm, fül és egyéb részeket. A kocsonya így nem pusztán étel, hanem egy kulináris utazás, mely hűen tükrözi a konyhaművészet változatos fejlődését.

Ha idén még nem készítettél kocsonyát, nincs több kifogás! Itt egy szuper, elronthatatlan recept, amihez nálunk a hozzávalót is megveheted!

Hozzávalók:
80 dkg sertéshús (karaj, vagy tarja)
1/2 adag, kb 80 dkg kocsonyacsomag (láb, köröm, fül, stb)
2 csipet egész feketebors
1 fokhagyma
1 vöröshagyma
só, ízlés szerint

A sertéshúst, a megtisztított körmöket, a sertésbőrt és a sertéscsülök darabokat egy nagy fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Miután felforrt, leszedjük a habját, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát, a feketeborsot, a vöröshagymát és megsózzuk ízlés szerint. A kocsonyát addig főzzük, ameddig a körömnél a húsos-bőrös rész szinte már leválik a csontról (kb. 2-3 óra), de a húst 1 óra után érdemes kivenni. Amikor a kocsonya elkészült, kb 10 percig pihentetjük a tűzről levéve, majd kanállal leszedjük a a zsírt.
Tálba tesszük a kicsontozott körmöket, bőröket és a tarját, majd felöntjük a szűrt kocsonyalével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.
Most tökéletes az idő, ilyen hidegben a kocsonya a legjobb választás!
Továbbiak olvasása

Már szombaton is kiszállítunk!

2023. 11. 24.szerző:Marketing
Jó hírünk van!
Már szombaton is kiszállítunk Budapesten, Észak-Pest megyében, valamint Visegrádra és Esztergomba is
Az érintett települések listáját itt találod: 

 
AlsónémediIsaszeg
BudakalászKerepes
BudakesziKerepes
BudaörsKistarcsa
CsömörLeányfalu
DiósdMaglód
DunaharasztiMogyoród
DunakesziNagytarcsa
EcserPécel
ÉrdPomáz
ÉrdSzada
ÉrdSzentendre
FelsőpakonySzigethalom
FótSzigetszentmiklós
GödSződ
GödSződliget
GödöllőTahitótfalu
GyálTahitótfalu
GyömrőVecsés
HalásztelekVeresegyház

 

 
Továbbiak olvasása

Fagyasztott élelmiszerek: A vendéglátás titkos fegyvere a kiválósághoz

2023. 10. 26.szerző:Marketing

A vendéglátóiparban a minőség és az íz mindennél fontosabb. A vendégeidet minden alkalommal el kell kápráztatnod és az ételkínálatodnak mindig frissnek, ízletesnek kell lennie. De mi van akkor, ha azt mondjuk, hogy a kiváló minőségű ételek elérhetőek a fagyasztott élelmiszerek segítségével is? Ebben a cikkben felfedezzük a fagyasztott élelmiszerek előnyeit a vendéglátóegységek számára, és megmutatjuk, hogy miért érdemes őket bevonni az ételkészítési folyamatába.
 
1. Megbízhatóság
Az egyik legfontosabb előnye a fagyasztott élelmiszereknek a megbízhatóság. Mindig ugyanolyan minőségű alapanyagokat használhatsz, mivel a fagyasztott élelmiszerek nem szezonálisak, és nem érnek rosszul. Ennek eredményeképpen az ételeid mindig ugyanolyan finomak lesznek, függetlenül attól, hogy milyen időjárás vagy időszak van éppen.

2. Idő- és munkamegtakarítás
A fagyasztott élelmiszerek használata jelentősen csökkentheti a konyhai személyzet terhét. Az előkészített és fagyasztott alapanyagok gyorsan és egyszerűen felhasználhatók, ami időt és energiát takarít meg a szakácsoknak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy jobban koncentráljanak a tökéletes ízek harmóniájára.

3. Változatosság és kreativitás
A fagyasztott élelmiszerek széles választékot kínálnak, beleértve húsokat, zöldségeket, tésztákat, és akár desszerteket is. Ezek segítségével kreatív és változatos ételeket készíthetsz, amelyek megfelelnek az ügyfeleid különféle ízlésének és étrendi igényeinek.
 Készíthetsz például vegetáriánus vagy gluténmentes ételeket is a fagyasztott alapanyagok felhasználásával.

4. Költséghatékonyság
A fagyasztott élelmiszerek általában kedvezőbb áron elérhetők, mint a friss alapanyagok. Ez segít optimalizálni a költségeket és javítani az eredményeket. Fagyasztott élelmiszerekkel dolgozva az ételek elkészítési költsége jóval alacsonyabb lehet, így könnyedén növelheted a nyereségedet.

5. Elérhetőség és tartósság
A fagyasztott élelmiszerek rendszerint hosszú lejárati idővel rendelkeznek, ami segít minimalizálni a hulladékot. Így nincs szükség gyakori készletfrissítésre, és mindig rendelkezésre állnak az alapanyagok az azonnali használathoz.
 
A fagyasztott élelmiszerek praktikus választást jelentenek a vendéglátóipari egységek számára, ezen felül pedig a kiváló minőségű ételek elkészítésének kulcsa is lehet. Használd ki ezeket az előnyöket az éttermed vagy vendéglátóegységed működtetéséhez, és hozd el a vendégeidnek a kiváló minőségű ételek élményét, amelyekkel mindig elégedettek lehetnek.
Továbbiak olvasása