Blog
Méltányos kereskedelem
Egy lépés a felelősségteljes vásárlás felé
Május 11-én ünnepeljük a méltányos kereskedelem világnapját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet egy olyan gazdasági modellre, amelyben a termelők, kereskedők és fogyasztók egyaránt méltányos feltételek mellett részesülnek a kereskedelem előnyeiből. A méltányos kereskedelem mozgalma az etikus, környezetbarát és társadalmilag felelős vásárlást helyezi előtérbe, és támogatja a fenntartható gazdasági növekedést világszerte.
A Bahamas Kft. immáron 30 éve foglalkozik fagyasztott áruk nagykereskedelmével, cégünk hosszú idők óta elkötelezett a fenntartható és méltányos kereskedelem mellett. Tevékenységünk során az etikus beszerzés alapelveit követjük, támogatjuk a termelő közösségeket, és a lehető legjobb minőségű termékeket kínáljuk partnereinknek.
Az élelmiszer-kereskedelemben a fenntarthatóság és méltányosság kihívást jelenthet, különösen a globális ellátási láncokban. A Bahamas Kft.-nél ezért aktívan törekszünk olyan beszállítókkal együttműködni, akik tiszteletben tartják a méltányos kereskedelem alapelveit. Célunk, hogy a vásárlókat is a felelősségteljes fogyasztásra ösztönözzük.
Valentin napi menü ajánlatunk 2 főre
Használd ki a Valentin nap kínálta lehetőségeket, hogy kitűnj a tömegből, és teremts valami különlegeset azok számára, akik hozzátok látogatnak!
T-bone steak, burgonyapürével, gombamártással és salátával (2 főre):
Hozzávalók:
- 1 db T-bone steak (500 g)
- 5 db kisebb burgonya
- 200 g erdei gomba mix
- 200 ml tejszín
- 250-300 g koktélparadicsom
- 1/2 csomag rukkola
- olíva olaj
- 150 g vaj
- balzsamecet
- só
- bors/fehérbors
- 1 ág rozmaring
- 2-3 gerezd fokhagyma
150-200 g erdei gomba mixet kevés vajon lepirítunk, majd hozzáadunk 200 ml tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük, rövid főzés után leturmixoljuk. Szükség esetén langyos tejjel lazíthatunk az állagán.
A koktélparadicsomot félbe vágjuk és kevés olajon grillezzük, ezután hozzákeverjük a rukkolához. Olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és borssal ízesítjük.
5 kisebb burgonyát felaprítunk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Sóval és fehérborssal ízesítjük majd 50 g vajat keverünk bele. Ha kell, langyos tejjel lazítjuk a kívánt állag eléréséig.
A T-bone steaket sütés előtt legalább 30 perccel kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Sózzuk, borsozzuk majd kevés olajon, forró serpenyőben oldalanként 3 percig sütjük, kérgezzük, majd 5 percig pihentetjük. Eközben ugyan abban a serpenyőben vajat hevítünk és friss fokhagymát, rozmaringot dobunk bele. A habzó vajban oldalanként 2 percig locsolgatjuk a húsunkat, ezzel elkészül a tökéletes medium T-bone steak.
Csokoládé soufflé fehércsokoládés, bazsalikomos epermártással és tejszínhabbal (2 főre):
Hozzávalók:
- 2 db csokoládé soufflé
- 300 g eper
- 2 evőkanál cukor
- bazsalikom
- 1/2 tábla fehércsoki
A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük az epret és 1,5 dl vizet. Mikor elkezd összeesni az eper megszórjuk 1 teáskanál bazsalikommal és egy csipet sóval.
Ha az eper teljesen megpuhult, akkor leturmixoljuk és hozzákeverjük a fehércsokit.
A soufflékat 45-50 másodpercre mikróba rakjuk és máris fogyasztható a desszert.
Itt vannak a mínuszok, jöhet a kocsonya!
A kocsonya története gazdag és évszázadokra nyúlik vissza, kialakulása és elterjedése szorosan kapcsolódik az emberi táplálkozáshoz, a hagyományokhoz és az elérhető alapanyagokhoz.
A kocsonya eredete több korai kultúrához vezethető vissza. Az ókori Rómában például már készítettek zselatinnal sűrített húskészítményeket, a középkorban pedig a hosszú főzéssel oldották meg a húsok tartósítását. A reneszánsz idején az elkészítése változatosabbá vált, különböző fűszerekkel és zöldségekkel gazdagítva az ízpalettát. A kocsonya továbbra is népszerű maradt, sok háztartásban hűen követve a hagyományos készítési eljárásokat. Ez az étel nem csupán ízletes, hanem gazdaságos is, hiszen felhasználhatjuk a maradék húst, vagy a disznóvágás során visszamaradt bőr, láb, köröm, fül és egyéb részeket. A kocsonya így nem pusztán étel, hanem egy kulináris utazás, mely hűen tükrözi a konyhaművészet változatos fejlődését.
Ha idén még nem készítettél kocsonyát, nincs több kifogás! Itt egy szuper, elronthatatlan recept, amihez nálunk a hozzávalót is megveheted!
Hozzávalók:
80 dkg sertéshús (karaj, vagy tarja)
1/2 adag, kb 80 dkg kocsonyacsomag (láb, köröm, fül, stb)
2 csipet egész feketebors
1 fokhagyma
1 vöröshagyma
só, ízlés szerint
Tálba tesszük a kicsontozott körmöket, bőröket és a tarját, majd felöntjük a szűrt kocsonyalével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.
Most tökéletes az idő, ilyen hidegben a kocsonya a legjobb választás!
Már szombaton is kiszállítunk!
Már szombaton is kiszállítunk Budapesten, Észak-Pest megyében, valamint Visegrádra és Esztergomba is.
Az érintett települések listáját itt találod:
Alsónémedi | Isaszeg |
Budakalász | Kerepes |
Budakeszi | Kerepes |
Budaörs | Kistarcsa |
Csömör | Leányfalu |
Diósd | Maglód |
Dunaharaszti | Mogyoród |
Dunakeszi | Nagytarcsa |
Ecser | Pécel |
Érd | Pomáz |
Érd | Szada |
Érd | Szentendre |
Felsőpakony | Szigethalom |
Fót | Szigetszentmiklós |
Göd | Sződ |
Göd | Sződliget |
Gödöllő | Tahitótfalu |
Gyál | Tahitótfalu |
Gyömrő | Vecsés |
Halásztelek | Veresegyház |
Fagyasztott élelmiszerek: A vendéglátás titkos fegyvere a kiválósághoz
1. Megbízhatóság
Méltányos kereskedelem
Egy lépés a felelősségteljes vásárlás felé
Május 11-én ünnepeljük a méltányos kereskedelem világnapját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet egy olyan gazdasági modellre, amelyben a termelők, kereskedők és fogyasztók egyaránt méltányos feltételek mellett részesülnek a kereskedelem előnyeiből. A méltányos kereskedelem mozgalma az etikus, környezetbarát és társadalmilag felelős vásárlást helyezi előtérbe, és támogatja a fenntartható gazdasági növekedést világszerte.
A Bahamas Kft. immáron 30 éve foglalkozik fagyasztott áruk nagykereskedelmével, cégünk hosszú idők óta elkötelezett a fenntartható és méltányos kereskedelem mellett. Tevékenységünk során az etikus beszerzés alapelveit követjük, támogatjuk a termelő közösségeket, és a lehető legjobb minőségű termékeket kínáljuk partnereinknek.
Az élelmiszer-kereskedelemben a fenntarthatóság és méltányosság kihívást jelenthet, különösen a globális ellátási láncokban. A Bahamas Kft.-nél ezért aktívan törekszünk olyan beszállítókkal együttműködni, akik tiszteletben tartják a méltányos kereskedelem alapelveit. Célunk, hogy a vásárlókat is a felelősségteljes fogyasztásra ösztönözzük.
Valentin napi menü ajánlatunk 2 főre
Használd ki a Valentin nap kínálta lehetőségeket, hogy kitűnj a tömegből, és teremts valami különlegeset azok számára, akik hozzátok látogatnak!
T-bone steak, burgonyapürével, gombamártással és salátával (2 főre):
Hozzávalók:
- 1 db T-bone steak (500 g)
- 5 db kisebb burgonya
- 200 g erdei gomba mix
- 200 ml tejszín
- 250-300 g koktélparadicsom
- 1/2 csomag rukkola
- olíva olaj
- 150 g vaj
- balzsamecet
- só
- bors/fehérbors
- 1 ág rozmaring
- 2-3 gerezd fokhagyma
150-200 g erdei gomba mixet kevés vajon lepirítunk, majd hozzáadunk 200 ml tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük, rövid főzés után leturmixoljuk. Szükség esetén langyos tejjel lazíthatunk az állagán.
A koktélparadicsomot félbe vágjuk és kevés olajon grillezzük, ezután hozzákeverjük a rukkolához. Olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és borssal ízesítjük.
5 kisebb burgonyát felaprítunk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Sóval és fehérborssal ízesítjük majd 50 g vajat keverünk bele. Ha kell, langyos tejjel lazítjuk a kívánt állag eléréséig.
A T-bone steaket sütés előtt legalább 30 perccel kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Sózzuk, borsozzuk majd kevés olajon, forró serpenyőben oldalanként 3 percig sütjük, kérgezzük, majd 5 percig pihentetjük. Eközben ugyan abban a serpenyőben vajat hevítünk és friss fokhagymát, rozmaringot dobunk bele. A habzó vajban oldalanként 2 percig locsolgatjuk a húsunkat, ezzel elkészül a tökéletes medium T-bone steak.
Csokoládé soufflé fehércsokoládés, bazsalikomos epermártással és tejszínhabbal (2 főre):
Hozzávalók:
- 2 db csokoládé soufflé
- 300 g eper
- 2 evőkanál cukor
- bazsalikom
- 1/2 tábla fehércsoki
A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük az epret és 1,5 dl vizet. Mikor elkezd összeesni az eper megszórjuk 1 teáskanál bazsalikommal és egy csipet sóval.
Ha az eper teljesen megpuhult, akkor leturmixoljuk és hozzákeverjük a fehércsokit.
A soufflékat 45-50 másodpercre mikróba rakjuk és máris fogyasztható a desszert.
Itt vannak a mínuszok, jöhet a kocsonya!
A kocsonya története gazdag és évszázadokra nyúlik vissza, kialakulása és elterjedése szorosan kapcsolódik az emberi táplálkozáshoz, a hagyományokhoz és az elérhető alapanyagokhoz.
A kocsonya eredete több korai kultúrához vezethető vissza. Az ókori Rómában például már készítettek zselatinnal sűrített húskészítményeket, a középkorban pedig a hosszú főzéssel oldották meg a húsok tartósítását. A reneszánsz idején az elkészítése változatosabbá vált, különböző fűszerekkel és zöldségekkel gazdagítva az ízpalettát. A kocsonya továbbra is népszerű maradt, sok háztartásban hűen követve a hagyományos készítési eljárásokat. Ez az étel nem csupán ízletes, hanem gazdaságos is, hiszen felhasználhatjuk a maradék húst, vagy a disznóvágás során visszamaradt bőr, láb, köröm, fül és egyéb részeket. A kocsonya így nem pusztán étel, hanem egy kulináris utazás, mely hűen tükrözi a konyhaművészet változatos fejlődését.
Ha idén még nem készítettél kocsonyát, nincs több kifogás! Itt egy szuper, elronthatatlan recept, amihez nálunk a hozzávalót is megveheted!
Hozzávalók:
80 dkg sertéshús (karaj, vagy tarja)
1/2 adag, kb 80 dkg kocsonyacsomag (láb, köröm, fül, stb)
2 csipet egész feketebors
1 fokhagyma
1 vöröshagyma
só, ízlés szerint
Tálba tesszük a kicsontozott körmöket, bőröket és a tarját, majd felöntjük a szűrt kocsonyalével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.
Most tökéletes az idő, ilyen hidegben a kocsonya a legjobb választás!
Már szombaton is kiszállítunk!
Már szombaton is kiszállítunk Budapesten, Észak-Pest megyében, valamint Visegrádra és Esztergomba is.
Az érintett települések listáját itt találod:
Alsónémedi | Isaszeg |
Budakalász | Kerepes |
Budakeszi | Kerepes |
Budaörs | Kistarcsa |
Csömör | Leányfalu |
Diósd | Maglód |
Dunaharaszti | Mogyoród |
Dunakeszi | Nagytarcsa |
Ecser | Pécel |
Érd | Pomáz |
Érd | Szada |
Érd | Szentendre |
Felsőpakony | Szigethalom |
Fót | Szigetszentmiklós |
Göd | Sződ |
Göd | Sződliget |
Gödöllő | Tahitótfalu |
Gyál | Tahitótfalu |
Gyömrő | Vecsés |
Halásztelek | Veresegyház |
Fagyasztott élelmiszerek: A vendéglátás titkos fegyvere a kiválósághoz
1. Megbízhatóság